Οριστικοποιείται σε νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το πακέτο παροχών, που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση με γνώμονα τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και ιδιαιτέρως εκείνες της ανάδειξης της νέας σύνθεσης του Κοινοβουλίου.

Κατά τη σύσκεψη, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο Αλέξης Τσίπρας, θα συμφωνηθεί το μείγμα των μέτρων “ελάφρυνσης” που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες και πιο συγκεκριμένα στις επτά το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Θεσμοί, εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, τηρούν στάση αναμονής, καθώς δεν φαίνεται να έχουν σαφή εικόνα για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα. Στις σημερινές επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένουν σαφή στοιχεία για το κόστος των μέτρων με βάση πάντοτε τις επιδόσεις της εθνικής οικονομίας, κυρίως για το 2019 αλλά και το 2020.

Στο καλάθι των σεναρίων για το ποια μέτρα θα περιλαμβάνονται έχουν μπει κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις: Μείωση φορολογικών συντελεστών, περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης