Στο EuroworkingGroup και πάλι το ελληνικό ζήτημα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 18:59
Στο EuroworkingGroup και πάλι το ελληνικό ζήτημα
Το πρώτο μεγάλο crash test για το ελληνικό σχέδιο της επόμενης μέρας λαμβάνει χώρα αύριο στη σύνοδο του EuroworkingGroup.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης θα το παρουσιάσει προφορικά.

Βεβαίως, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις που ήδη αποτυπώνονται, καθώς σε μία πρώτη μορφή το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, βρίσκεται ήδη στα χέρια των δανειστών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ελληνική αναπτυξιακή στρατηγική θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο του Eurogroup στη Σόφια την 27η Απριλίου.

Επισημαίνει ότι πλευρά της Επιτροπής «αυτή τη περίοδο διενεργεί εποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων με τις ελληνικές αρχές ενόψει αυτής της συζήτησης».

Επίσης ο ίδιος εκπρόσωπος για την περίοδο μετά το μνημόνιο ανέφερε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι» και ότι «πρόοδος σημειώνεται και όλοι οι εταίροι εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτή η ολοκλήρωση (του προγράμματος) θα είναι επιτυχής».

Αναφορικά με τις ακριβείς λεπτομέρειες οποιασδήποτε μετά-μνημονίου συμφωνίας στήριξης όπως προβλέπεται στο δίκαιο της ΕΕ, «θα συζητηθούν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 18:59