Τρίτη αύξηση στους δασμούς, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, των αμερικανικών κρασιών που εισάγονται στην Κίνα, θα επιβάλει η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας από την 1η Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την τελευταία δεκαετία οι αποστολές των αμερικανικών κρασιών προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 450% και μετά την αύξηση των φόρων στο κρασί, που θα ανέρχεται συνολικά σε 91% αναμένεται να προκαλέσει την πτώση των εξαγωγών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει αύξηση των δασμών κατά 15% στα αμερικανικά κρασιά από την κινεζική κυβέρνηση κάτι που αποτελεί απάντηση στις τελευταίες απειλές στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον.

Έτσι, το σύνολο των νέων φόρων και δασμών αντιπροσωπεύει σήμερα το 91% επί της τιμής πώλησης, τονίζει ανακοίνωση του Ινστιτούτο Οίνων της Καλιφόρνιας.

Στο μεταξύ, η φορολογία στους ευρωπαϊκούς οίνους ανέρχεται σε 48,2%, ενώ τα κρασιά της Αυστραλίας, της Χιλής, της Γεωργίας και της Νέας Ζηλανδίας επωφελούνται από μια Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών, που τους επιβάλλει δασμούς στο 27%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και ενώ σε 14 μήνες, αυτή είναι η τρίτη φορά που οι κινεζικοί φόροι έχουν αυξηθεί στα αμερικανικά κρασιά, κάθε φορά, γίνεται πιο δύσκολο τα αμερικάνικα κρασιά να είναι ελκυστικά στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κρασιού στον κόσμο», δήλωσε ο Robert Koch, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οίνου.

Το 2018, οι αμερικανικές εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 25%.
Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Robert Koch απαιτεί «επιτακτικά» την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας, έτσι ώστε «τα οινοποιεία να μην υποφέρουν από τη μακροπρόθεσμη απώλεια μεριδίου αγοράς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης