Βρετανία: Αναθεωρήθηκε πτωτικά η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019, ανακοινώνει ο ΥΠΟΙΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 15:42
Βρετανία: Αναθεωρήθηκε πτωτικά η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019, ανακοινώνει ο ΥΠΟΙΚ

Η Βρετανία αναθεώρησε πτωτικά την επίσημη πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεσή του για τον προϋπολογισμό.

Οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τις προβλέψεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό αναμένουν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,2% το 2019, λιγότερο σε σχέση με την πρόβλεψη για αύξηση κατά 1,6% που ανακοινώθηκε όταν ο Χάμοντ παρουσίασε την αντίστοιχη έκθεση του Οκτωβρίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να αναθεωρηθεί πτωτικά η πρόβλεψη για την ανάπτυξη καθώς η Βρετανία δεν κατάφερε να άρει την αβεβαιότητα για το Brexit και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2020 και το 2021 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% και 1,6% αντίστοιχα, συγκριτικά με ρυθμό 1,6% που ήταν η εκτίμηση του Οκτωβρίου και για τα δύο χρόνια.

Τα στοιχεία ετοιμάστηκαν για τον Χάμοντ από το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR). Οι αξιωματούχοι προβλέπουν ότι η Βρετανία θα εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit, αποφεύγοντας το σοκ μιας άτακτης εξόδου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 15:42