Πτωτική ήταν η κίνηση της τιμής του χρυσού την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25%, αλλά και την προαναγγελία τουλάχιστον δύο αυξήσεων εντός του 2019.

Πριν από τις ανακοινώσεις της Fed, ο χρυσός Φεβρουαρίου 2019 έκλεισε με άνοδο 2,80 δολαρίων ή 0.2%, στα 1.256,40 δολάρια ανά ουγγιά. Επρόκειτο για το υψηλότερο κλείσιμο του πολύτιμου μετάλλου από τις 10 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της αύξησης επιτοκίων, ο χρυσός Φεβρουαρίου υποχωρεί στα 1.247 δολάρια ανά ουγγιά.

«Πολλοί επενδυτές είχαν αγοράσει χρυσό πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της Fed για την περίπτωση κατά την οποία η κεντρική τράπεζα θα εξέπληττε την αγορά, κρατώντας τα επιτόκια σταθερά» ανέφερε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να μειώνουν τη θελκτικότητα των πολύτιμων μετάλλων, σε σχέση με επενδυτικά προϊόντα που προσφέρουν επιτόκιο, ενώ η βούληση της Fed να «πατήσει φρένο» στην ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής δημιουργεί περιβάλλον πιθανής αποδυνάμωσης του δολαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου 2019 σημείωσε άνοδο κατά 11,7 σεντς ή 0,8% στα 14,818 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαρτίου κέρδισε 1,9% στα 2,716 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε στα 796 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο 0,2%. Το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 1.201,30 ανά ουγγιά, πλησιάζοντας πολύ κοντά στο δολάριο εν μέσω αναμονής για αύξηση της ζήτησής του στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Πηγή: capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης