Χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω του σταθερού νομίσματος και της κυβερνητικής παρέμβασης, που βοήθησαν να επιβραδυνθούν οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 19,67%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, σε σχέση με το 20,3% του Ιανουαρίου.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,16% σε σχέση με την άνοδο 1,06% τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές ανέμεναν πληθωρισμό 20,09% σε ετήσια βάση και 0,51% σε μηνιαία.
Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε στο 20,59% τον Φεβρουάριο από 32,93% τον Ιανουάριο.