Στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

«Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταλάβει πως η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο βασικός παράγοντας, όχι μόνο για να δουλέψει η οικονομία αλλά και για να αλλάξει η ψυχολογία (προς την Ελλάδα). Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πρέπει να πιστεύεις στις επενδύσεις» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κύριος παράγοντας της μεταβολής αυτής στην οικονομία και την ανάπτυξη θα είναι η προσέκλυση επενδυτικών κεφαλαίων και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης για να επενδύσουν στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές» πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων:

«Πρόσφατα προχωρήσαμε στην υπογραφή σημαντικών ιδιωτικοποιήσεων όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά, ενώ και η ανάπλαση του Ελληνικού ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή. Πλέον πρέπει να αποδείξουμε ότι πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσεις αφού η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Το Ελληνικό συνδυάζει πολλές σημαντικές παραμέτρους και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θα αναδείξει τη χώρα ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό και θα ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν μειώνοντας δραστικά την εποχικότητα».

O κ. Αθανασίου εκτίμησε πως από την επένδυση του Ελληνικού αναμένει 10.000 θέσεις εργασίας αρχικά, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στις 70.000 μέσα στα 5 με 7 πρώτα χρόνια της ανάπτυξης.

«Δεν είναι απλά ένα έργο, αυτό θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και τον κόσμο. Δεν είναι απλά ένα θέρετρο, περιλαμβάνει τα πάντα από υποδομές όπως ενέργεια και διαχείριση αποβλήτων και διαχείριση νερού, ενώ μιλάμε για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο», δήλωσε στο CNBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης