Αδύναμη εικόνα παρουσιάζει το ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 13:52
Αδύναμη εικόνα παρουσιάζει το ευρώ
Το δολάριο διατηρεί τα κέρδη του και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ συνεχίζονται οι απώλειες για το ευρώ και τα νομίσματα υψηλού ρίσκου. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο (EURUSD) δοκίμασε νωρίτερα προς τα κάτω το 1,2930, έχοντας καταγράψει πτωτική πορεία από τα υψηλά της περασμένης Δευτέρας στο 1,3171.

Αντίστοιχης κλίμακας είναι οι πιέσεις που δέχονται και άλλα νομισματικά ζεύγη του ευρώ, με την ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το γιεν (EURJPY) να υποχωρεί στα 101,00 γιεν νωρίτερα και την ισοτιμία με τη στερλίνα κάτω από το επίπεδο του 0,8000.

Την επενδυτική διάθεση δεν κατάφερε να βελτιώσει ούτε το αποτέλεσμα των σημερινών δημοπρασιών 3ετών και 10ετών ομολόγων στην Ισπανία, από τις οποίες αντλήθηκαν σχεδόν 4,8 δισ. ευρώ άνω του στόχου για 4,5 δισ. ευρώ, με χαμηλότερα επιτόκια.

Στην Ευρωζώνη οι δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών παρέμειναν σε περιβάλλον συρρίκνωσης για όγδοο διαδοχικά μήνα τον Σεπτέμβριο, ένδειξη ότι η οικονομία θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ραγδαία ήταν η επιδείνωση του σύνθετου δείκτη PMI στη Γαλλία τον Αύγουστο στις 44,1 μονάδες από τις 48,0 μονάδες, σε χαμηλά 3,5 ετών.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 14:52