Αυξήθηκαν οι πωλήσεις για τον όμιλο «Jumbo»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 14:14
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις για τον όμιλο «Jumbo»
Αυξημένες πωλήσεις αλλά μειωμένα κέρδη μετά φόρων αναμένει για τη νέα οικονομική χρήση η διοίκηση του Ομίλου «JUMBO», σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Σημειώνεται ότι το οικονομικό έτος που έληξε την 30η Ιουνίου 2015 κατέγραψε μια σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία του Ομίλου.

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 582,55 εκατ. ευρώ έναντι 541,85 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο. Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά +7,51% ξεπέρασε σημαντικά τον στόχο 4%-6% που είχε τεθεί στην αρχή της οικονομικής χρήσης.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2014 - Ιούνιος 2015, ο όμιλος λειτούργησε επτά νέα υπέρ – καταστήματα. Από αυτά, τα δύο λειτούργησαν στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τέσσερα στη Ρουμανία. Την ίδια περίοδο τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Ασπρόπυργο.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 72 καταστήματα όπου 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, πέντε στην Κύπρο, οκτώ στη Βουλγαρία και έξι στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Αναφορικά με την νέα οικονομική χρήση που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2015 σημειώθηκε ότι «σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για την ελληνική οικονομία, στην εποχή έντονης αβεβαιότητας ο Όμιλος είχε προετοιμαστεί εγκαίρως ώστε να διαθέτει επαρκή αποθέματα προκειμένου να αντιμετωπίσει το αρχικό σοκ της επιβολής περιορισμών ροής κεφαλαίων. Επίσης, οι εταιρείες του Ομίλου ήταν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, χωρίς προβλήματα ρευστότητας και με μηδέν δανεισμό».

Κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015 ) οι πωλήσεις του ομίλου για το διάστημα ανήλθαν σε 152,62 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δηλαδή αυξημένες κατά 4,88%. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην μικρή υποχώρηση των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ τα καταστήματα του εξωτερικού συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Για την νέα οικονομική χρήση, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα θα κυμανθούν μεταξύ του -5% και 0%, της Κύπρου 5 με 8%, της Βουλγαρίας 10% με 12% ενώ της Ρουμανίας θα διπλασιαστούν. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις του Ομίλου αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 0% και 4%. Όσον αφορά τα εκτιμώμενα μετά φόρων κέρδη σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν μεταξύ 25% και 15%.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 14:14