Αλεξιάδης: Προσεχώς ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τις παλιές αποδείξεις

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 11:28
Αλεξιάδης: Προσεχώς ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τις παλιές αποδείξεις
Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει τι θα πρέπει να κάνουμε με τις παλιές αποδείξεις, όπως δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι, μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

Σε ό,τι αφορά στις αποδείξεις του 2016, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Όπως επεσήμανε, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχό του.

Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το Δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, 5.500 ευρώ το 2013και 27.366 ευρώ το 2014.

Για αστεία ποσά έκανε λόγο ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρέπει να δει από αυτήν την κυβέρνηση ότι υπάρχει κράτος δικαίου.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου. Παράλληλα, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ, το οποίο θα έχει εδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 11:28