Απαντητική επιστολή – άρθρο στους Financial Times απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή ενυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας (του Βόλφγκανγκ Μίνχαου) που δημοσιεύτηκε την 30ή Νοεμβρίου με τίτλο «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει δώρα από την Ευρώπη»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραδέχεται ότι, πράγματι, η Ελλάδα δεν περιμένει δώρα, τονίζει στην επιστολή του ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας που τελευταία έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας της νέας ηγεσίας, ο υπουργός αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2010 και αναμένεται να επιφέρει μείωση του ελλείμματος κατά 3,6%. Με αποτέλεσμα, το έλλειμμα να πέσει σε μονοψήφιο αριθμό, δηλαδή κοντά στο   9% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει, επίσης, ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την  αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την Ελλάδα, αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης