Στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας περιορίζεται νέα έκθεση που έβγαλε στη δημοσιότητα η BNP Paribas, σύμφωνα με την οποία ένα σχέδιο «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας μπορεί να στοιχίσει 320 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πυροδοτήσει νέες παρεμβάσεις για τη διάσωση αρκετών ακόμη κρατών-μελών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εκτιμά η BNP Paribas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτές, η γαλλική τράπεζα «βλέπει» την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

«Για την κατάρτιση ενός σχεδίου διάσωσης με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι για διάσωση», σχολιάζει ο Πολ Μορτιμέρ-Λι, κορυφαίο στέλεχος της BNP.

«Το μέγεθος μετρά, όταν θέλει κανείς να αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους και να καθησυχάσει τους κατόχους ομολόγων», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο Μποντουίν Προ, διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, απαιτείται η εύρεση πολιτικής λύσης.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και Αρχές να δώσουν κάποια αποτελεσματική λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, εξαιτίας του κινδύνου που υπάρχει τα προβλήματα αυτά να συμπαρασύρουν και άλλες χώρες», τόνισε. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι αρμόδιες Αρχές θα βρουν λύση», προσέθεσε το κορυφαίο στέλεχος της γαλλικής τράπεζας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης