Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια καταπονημένη χώρα ωστόσο για αρκετούς αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για επενδυτική δραστηριότητα αναφέρει σε δημοσίευμά του το δίκτυο CNBC.

«Τώρα είναι ο καιρός να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα», δηλώνει ο Francesco Starace, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Enel μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του φόρουμ Ambrosetti στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan.

«Εάν προβλέψει κανείς την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, θα βρεις ότι εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, η δυνητική ανάπτυξη θα ενισχυθεί, η αναποτελεσματικότητα θα υποχωρήσει, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν και η εμπιστοσύνη θα ξαναχτιστεί», δήλωσε ο Padoan στο CNBC το περασμένο σαββατοκύριακο.

«Άρα (η Ελλάδα) είναι σαν μια αναδυόμενη οικονομία στην ανοδική της φάση» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το CNBC η απόδοση στο 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται στο 9% περίπου, σημαντικά χαμηλότερα από το 19% τον Ιούλιο οπότε και κορυφώθηκαν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους της Ελλάδας και το ενδεχόμενο Grexit.

Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, ιδίως με την εκλογική αναμέτρηση στις 20 Σεπτεμβρίου, σημειώνουν οι αναλυτές:

«Ο κίνδυνος είναι να μην μπορεί κανένας να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε θα υπάρχει κατακερματισμός και θα υπάρχει η πιθανότητα για τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο έτος», αναφέρει η Tina Fordham, επικεφαλής πολιτικής ανάλυσης της Citi.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν και ενώ η Ελλάδα είναι σε τροχιά αποφυγής μιας εξόδου από την ευρωζώνη, εάν δεν εφαρμόσει τις αλλαγές που χρειάζεται τόσο πολύ, ίσως σε τρία με τέσσερα χρόνια από τώρα μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση που ήμασταν πριν από μερικούς μήνες», τονίζει ο Randy Frederick, managing director της Charles Schwab.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης