Την εγγύηση του Δημοσίου ώστε να ενισχυθεί η χρήση των προγραμμάτων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων , προτείνει ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, μέσω της κρατικής τηλεόρασης.  

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ Χρήστος Γκόρτσος με αφορμή τα προβλήματα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του κρατικού πακέτου στήριξης των τραπεζών αλλά και την κριτική ότι οι τράπεζες δεν ρίχνουν το ρευστό στην αγορά, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμά τώρα ξεκινάει να υλοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε δε το πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες. Από τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 8 δις θα προωθηθούν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών μέσω δανεισμού.

Ποσό 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών εν’όψει μελλοντικών επισφαλειών λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και της διεθνούς κρίσης.

Τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν σε εγγυήσεις στη διατραπεζική αγορά για τη μείωση του κόστους του χρήματος με ό,τι θετικό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Γκόρτσος επεσήμανε ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν εκτεθειμένες σε τοξικά προϊόντα και δεν είχαν πρόβλημα φερεγγυότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης