Απόλυτα επιτεύξιμες είναι οι αφίξεις 24 εκατομμυρίων τουριστών έως το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη της McKinsey, «Ελλάδα, 10 Χρόνια Μπροστά», που παρουσιάστηκε στο 12ο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, «στόχος του σχεδιασμού αλλά και της εφαρμογής του πλάνου είναι το 2021 ο τουρισμός να ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου 800 ευρώ. Δηλαδή, να παράγει ετησίως άμεσα έσοδα 18- 19 δισ. ευρώ και συνολικά 48- 50 δισ. ευρώ, έναντι 32 δισ. ευρώ το 2012, άρα επιπλέον 9 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας. Τότε, συνολικά 1 εκατομμύριο θα εργάζονται, άμεσα και έμμεσα, στον τουρισμό, έναντι 680.000, σήμερα».

Προχωρώντας δυναμικά, εν μέσω ύφεσης και συμβάλλοντας όλο και περισσότερο στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, ο ελληνικός τουρισμός όχι μόνο παρέμεινε ανθεκτικός αλλά εδραιώθηκε στη συνείδηση τόσο της Πολιτείας όσο και των πολιτών ως ο τομέας της οικονομίας ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη τα επόμενα δέκα χρόνια, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαχειριστικός διευθυντής της McKinsey, Γιώργος Τσόπελας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, για να επιτύχει αυτά τα νούμερα, θα πρέπει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, σε υποδομές, ξενοδοχεία, μαρίνες κλπ.

Εστιάζοντας στις ξενοδοχειακές κλίνες υπογραμμίστηκε ότι, αν θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, θα πρέπει οι 770.000 κλίνες που τώρα διαθέτει η χώρα να φτάσουν τις 900.000.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης