Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris», με σημαία Παναμά, που μεταφέρει 786 επιβάτες – κατά κύριο λόγο Ισραηλινούς – και 309 άτομα πλήρωμα.

Το «Golden Iris» είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που φτάνει φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς είχε προηγηθεί το «Minerva», που «εγκαινίασε» τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη, στις 14 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Golden Iris» θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 16.00 το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό του, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανέστης Ηλιάδης, υπάλληλος του ναυτιλιακού πρακτορείου «Βασίλειος Καμπάκης» που πρακτορεύει το πλοίο.
Στο μεταξύ διάστημα, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, που εκτελεί το δρομολόγιο Χάιφα – Πειραιάς – Βόλος -Θεσσαλονίκη – Σάμος – Χάιφα, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης, τα μουσεία της, την αγορά ή κάποια από τις πολλές ταβέρνες της.

Στις 26 Ιουνίου αναμένεται, επίσης, στη Θεσσαλονίκη ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο – πάλι από το ίδιο πρακτορείο – το «Aida Aura», το οποίο θα μεταφέρει τουλάχιστον 1000 επιβάτες, κατά κύριο λόγο Γερμανούς. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει συνολικά πέντε διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη (26 Ιουνίου, 10 Ιουλίου, 24 Ιουλίου, 7 Αυγούστου και 21 Αυγούστου), οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε έξι από το επόμενο έτος. Το «Aida Aura» πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Αττάλεια – τουρκικά παράλια – Κωνσταντινούπολη – Μαύρη Θάλασσα – Θεσσαλονίκη – Σάμο – Ατάλλεια.

«Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου “Golden Iris” στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται τα αποτελέσματα μιας προσπάθειας που κάνει η διοίκηση του οργανισμού τα τελευταία δύο χρόνια» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε, ότι «φέτος θα επαναληφθεί αρκετές φορές η επίσκεψη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου και άλλων και μάλιστα θα υπάρξει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς το τελευταίο που θα “δέσει” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι το Νοέμβριο. Μεγάλο ποσοστό των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, αλλάζοντας, τα “χαρακτηριστικά” της φετινής χρονιάς ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αγγελούδης, φέτος αναμένεται διπλάσιος αριθμός επιβατών κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με πέρυσι – περίπου 18.000-20.000. Το 2013 εκτιμάται ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθούν από 20 έως 30.

Στο μεταξύ, αυξητική τάση, που κυμαίνεται από 20% μέχρι και 25%, φαίνεται να καταγράφεται στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2013 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) Γιώργος Καστελλάνος.

«Αν και είναι νωρίς για να υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις, τα πρώτα “σημάδια” είναι ενθαρρυντικά. Πάντως, το λιμάνι του Πειραιά κατατάσσεται, όπως και πέρυσι, στην πρώτη θέση των λιμένων που “δένουν” τα κρουαζιερόπλοια και ακολουθεί η Σαντορίνη, η οποία και πέρυσι είχε την ίδια θέση» σημείωσε.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης