Ενδιαφέρον Καναδών για το «Ελ. Βενιζέλος»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 11:43
Ενδιαφέρον Καναδών για το «Ελ. Βενιζέλος»
Τη δέσμευση των Καναδών της PSP Investments ότι θα καταθέσουν πρόταση για την εξαγορά και του εναπομείναντος ποσοστού του Δημοσίου στο «Ελ. Βενιζέλος» (30%) φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της επικύρωσης από την Αθήνα της εξαγοράς του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών από τον επενδυτικό βραχίονα των «ευγενών» ταμείων του Καναδά.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν καθοριστεί ούτε οι όροι ούτε οι προϋποθέσεις αυτής της πιθανής νέας εξαγοράς.

Την Παρασκευή οι υπουργοί Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έδωσαν το πράσινο φως για το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς του 26,7% του «Ελ. Βενιζέλος» από την PSP, η οποία έγινε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Hochtief Airports από τους Καναδούς.

Σύμφωνα με κύκλους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, έχει εκδηλωθεί άτυπο ενδιαφέρον από την Οτάβα για την κατάθεση πρότασης απόκτησης και του υπόλοιπου 30% του «Ελ. Βενιζέλος» που ανήκει στο Δημόσιο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η όποια μεταβίβαση να συνοδευθεί από επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των τελών του «Ελ. Βενιζέλος» και ένα καλύτερο τίμημα για το δημόσιο ταμείο.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 11:43