Ανοδικά και πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με την αγορά να εμφανίζεται αισιόδοξη μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές ,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κατέγραφε άνοδο κατά 39 σεντς στα 87,24 δολάρια το βαρέλι,που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η αγορά πετρελαίου είχε αρχίσει την καθοδική της πορεία λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή του Μπρεντ σημείωνε επίσης άνοδο κατά 40 σεντς στα 88,51 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά για έβδομη συνεχόμενη ημέρα στην Ασία, που αποτελεί και την πιο μακρά χρονική περίοδο από την αρχή του έτους.

Στην άνοδο των τιμών συνέβαλαν τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες ,αλλά και τα μέτρα ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εξήγγειλε η Fed για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού έκλεισε με άνοδο κατά 36 σεντς στα 86,85 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ έκλεισε με άνοδο 11 σεντς στα 88,11 δολάρια το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης