Επιβράδυνση παρουσίασε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2013, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης κρίσης χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων. Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% την περυσινή χρονιά, έναντι αύξησης 0,7% που είχε σημειώσει το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πως η οικονομία θα «έτρεχε» με ρυθμό 0,5% το 2013. «Προφανώς, η γερμανική οικονομία δέχθηκε πλήγμα από την συνεχιζόμενη ύφεση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και από την περιορισμένη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, Ρόντριχ Έγκελερ, προσθέτοντας πως η ισχυρή εγχώρια ζήτηση μπόρεσε να αντισταθμίσει τους παράγοντες αυτούς σε έναν περιορισμένο βαθμό.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν, πάντως, επιτάχυνση της ανάπτυξης φέτος, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ μεταξύ 1,2% και 2%, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην αναμενόμενη ανάκαμψη των επενδύσεων από τις γερμανικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης