Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων, σχετικά με τον ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που η ίδια παρουσίασε στις Βρυξέλλες.

Το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών Eurogroup, κάνοντας αποδεκτό το ελληνικό ΠΣΑ, δίνει στην Αθήνα περιθώριο έξι μηνών για να οργανώσει τα απαραίτητα βήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, και ζητά από την Ελλάδα πρόσθετες παρεμβάσεις σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος τόσο το 2011 όσο και το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρουσιάσαμε ένα πολύ σοβαρό και αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές και τώρα βαίνουμε προς την εφαρμογή του», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τη βελγική πρωτεύουσα.

Η ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς στηρίζεται στις επίσημες αντιδράσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, ο ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να επιλύσει τα προβλήματά της, ωστόσο προειδοποίησε ότι οι προσπάθειές της αυτές θα παρακολουθούνται στενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει βοήθεια από τους εταίρους της, ενώ ο Σουηδός ομόλογός του χαρακτήρισε «απατηλή» την κατάσταση αναφορικά με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης