Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αν και κοστίζει πολύ σε κεφάλαια, είναι αναγκαία για την ανάσχεση της κρίσης χρέους, προειδοποιεί ο D. Riley, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, μπορεί η διάσωση της Ελλάδας και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της παραμονής της στο ευρώ να κοστίζει, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον Riley, η Ελλάδα ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αποφύγει ένα νέο haircut στα δάνεια που έχει λάβει από τον επίσημο τομέα, δηλαδή, από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να διαχειριστούν – και να βάλουν φρένο – στην κρίση χρέους, χάνουν ολοένα και περισσότερο momentum. H δυναμική εξασθενεί», επισήμανε επικριτικά ο αξιωματούχος της Fitch.

Eστιάζοντας στο έτερο μείζον πρόβλημα της Ευρωζώνης που αφορά στην πορεία της ισπανικής οικονομίας, σχολιάζει πως η ανάκαμψη θα έρθει μετά από μια μακρά και επώδυνη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Riley σχολιάζοντας τη δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ, σημείωσε πως: «Η επίτευξη συμφωνίας για τον δημοσιονομικό γκρεμό (Fiscal Cliff), κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιη».

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης