Η Fitch Ratings επιβεβαίωσε σήμερα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ολλανδίας στο ΄AAA΄ με το outlook να είναι αρνητικό, ενώ επιβεβαίωσε επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο ΄F1+΄ και το Country Ceiling στο ΄AAA΄.

Στην ανάλυση του ο οίκος σημειώνει ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης αντανακλά τα ισχυρά θεσμικά και χρηματοοικονομικά θεμελιώδη της χώρας. Προσθέτει ωστόσο ότι το outlook παραμένει αρνητικό λόγω της επιδείνωσης στη δυναμική του δημόσιου χρέους αν και, όπως επισημαίνει, παραμένει εντός της αξιολόγησης ΄AAA΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρνητικό outlook οφείλεται επίσης στην επίμονη οικονομική ύφεση που σχετίζεται με την υψηλή δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών αλλά και την υποχώρηση των τιμών των κατοικιών.

Ο οίκος εκτιμά ταυτόχρονα ότι η ένταση της κρίσης στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες λόγω της προόδου που έχουν σημειώσει οι χώρες στο δημοσιονομικό μέτωπο και στις μεταρρυθμίσεις αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ανακοίνωση από την ΕΚΤ του μηχανισμού για παρεμβάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) και με τα σταδιακά βήματα προς την τραπεζική ένωση.

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει και παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης