Φοροεπιδρομή καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 10:59
Φοροεπιδρομή καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ
Την έντονη αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) προκαλεί η αύξηση της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, ο αριθμός των ιδιοκτητών που είναι "υπόχρεοι" θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε φόρουμ, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, έκανε λόγο για «φορολογική στοχοποίηση της μεσαίας ιδιοκτησίας» και «φοροεπιδρομή» εξ αιτίας μιας σειράς μέτρων όπως η έκτακτη εισφορά, ο αναμενόμενος ετήσιος αυτόματος ΦΜΑΠ, η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής αλλά και η (προαναγγελθείσα) αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, όλα αυτά, «θα οδηγήσουν νομοτελειακά στην έμμεση δήμευση των περιουσιών τους, παρότι το εισόδημα που προέρχεται από αυτή ήδη φορολογείται πάνω από την ανώτατη φορολογική κλίμακα εισοδήματος.

Ο κ. Παραδιάς χαρακτήρισε «αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ» την επαύξηση της έκτακτης εισφοράς και εκτίμησε ότι η αύξηση του συνολικού φόρου, σε σχέση με το ΕΤΑΚ, κυμαίνεται από 25% στη μικρή  περιουσία, σε 133% στη μεσαία περιουσία (έως 1.000.000 ευρώ) και έως 585% στα υψηλότερα κλιμάκια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009, 11:16