Ως ευθεία αμφισβήτηση του «παλαιού» επιχειρηματικού κατεστημένου, αλλά και ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, διερμηνεύεται η αιφνίδια όσο και εντυπωσιακή απόφαση της MIG να αποσύρει τις εταιρείες που ελέγχει από το ΣΕΒ.

Αργά το απόγευμα κύκλοι της ανέφεραν ότι «εδώ και καιρό ο ΣΕΒ δεν κάνει τη δουλειά του και αναλώνεται με υπέρμετρη πολιτικολογία, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αμηχανία στον εργοδοτικό σύνδεσμο, που απέφυγε σε πρώτη φάση να σχολιάσει επί της ουσίας την απόφαση, διαρρέοντας όμως με νόημα ότι «η συμμετοχή στο Σύνδεσμο είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική».

Η λακωνική ανακοίνωση, που προκάλεσε το θέμα λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης ανέφερε: 

“Η MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG), ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος, αποφάσισε να συστήσει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της και είναι μέλη του ΣΕΒ να αποχωρήσουν άμεσα από την εργοδοτική αυτή οργάνωση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΒ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα μελών με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει επωνυμία και καταστατικό για να εγγράψει νέα μέλη και ουσιαστικά να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Στις 24/05 είχε εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ η μετονομασία του Συνδέσμου σε «ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» (από «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών»).

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, το 50% των μελών του ΣΕΒ ανήκαν στη μεταποίηση και το 50% στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Η αλλαγή του ονόματος είχε συμπέσει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου, ο οποίος συγκροτήθηκε το 1907 ως «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών», το 1946 έγινε «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων» και το 1979 “Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης