Η στερλίνα κατάφερε να παρακάμψει τα αρνητικά στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας, η οποία συρρικνώθηκε στη Βρετανία, για έκτο διαδοχικά μήνα, τον Οκτώβριο. Μάλιστα, η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου βρέθηκε να ενισχύεται προς τα υψηλά που είχε καταγράψει στις 17 Οκτωβρίου στο 1,6177. Νωρίτερα, το CBI, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό lobby της Βρετανίας, αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της χώρας στο 1,4% το 2013 από το 1,3% και στο 2% το 2014.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε νωρίτερα στο 1,2925. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί σήμερα και έναντι της στερλίνας, με το ζεύγος να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το επίπεδο του 0,8000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ υποχώρησε κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, πιθανόν και λόγω της ανακοίνωσης που θέλει την Ισπανία να συνεχίσει την απαγόρευση του short selling για τρεις επιπλέον μήνες και της γενικότερης απαισιοδοξίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την Ελλάδα εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς ανακοινώνονται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και ο δείκτης μεταποίησης ISM.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης