Για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Άσμουσεν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 17:22
Για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Άσμουσεν
Τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, εξήρε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ Άσμουσεν, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Ο κ. Άσμουσεν είπε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα που δείχνουν ότι υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο. Έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε τον σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.

Ο κ. Άσμουσεν ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά και για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος για την Ελλάδα, παρέπεμψε στην απόφαση του Εurogroup του περασμένου Νοεμβρίου που αναφέρει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που θα επιτευχτεί πρωτογενές πλεόνασμα θα εξετασθούν μέτρα περαιτέρω μείωσης χρέους. Πρόσθεσε ότι οι όποιες συζητήσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν την ερχόμενη άνοιξη του 2014 όταν θα βγουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία για το 2013.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 17:22