Η Πειραιώς αποφασίζει για τη λειτουργική ενοποίηση της Γενικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 15:26
Η Πειραιώς αποφασίζει για τη λειτουργική ενοποίηση της Γενικής
Στη λειτουργική ενοποίηση της Γενικής Τράπεζας θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός για μετατροπή της Γενικής σε επενδυτική τράπεζα εγκαταλείπεται.

Σήμερα Τετάρτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής, όπου αναμένεται ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μιχάλης Σάλλας να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τράπεζα και το αργότερο την Παρασκευή θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Κατά κάποιες πληροφορίες το αρχικό σχέδιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας με την είσοδο νέου επενδυτή -με εγνωσμένη εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική- εγκαταλείφθηκε, διότι ετέθησαν ενστάσεις από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους στρατηγικούς επενδυτές δεν τελεσφόρησαν.

Πάντως, πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα Πειραιώς αναφέρουν πως η απορρόφηση της Γενικής θα παράξει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον Όμιλο. Κατά τους ίδιους η λειτουργική ενοποίηση θα γίνει έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Τράπεζα επέστρεψε στο πρώτο τρίμηνο 2014 σε κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2004. Τα οικονομικά της αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 15:26