ΥΠΟΙΚ Σλοβενίας: «Η χώρα δεν είναι η επόμενη υποψήφια για πακέτο διάσωσης»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 11:14
ΥΠΟΙΚ Σλοβενίας: «Η χώρα δεν είναι η επόμενη υποψήφια για πακέτο διάσωσης»
«Η Σλοβενία δεν είναι η επόμενη υποψήφια χώρα της Ευρωζώνης για τη λήψη πακέτου διάσωσης» διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ, υπογραμμίζοντας πως προτιμά να επικεντρώσει την προσοχή του στην υλοποίηση του προγράμματος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, παρά στην «υστερία» σε σχέση με το αν η Σλοβενία ακολουθήσει τη «λύση» της διεθνούς βοήθειας, όπως έπραξε η Κύπρος.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο κ. Τσάφερ διευκρίνισε πως προτεραιότητα του ιδίου και της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, η στήριξη των επιχειρήσεων και η δημιουργία δομών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

«Προς το παρόν, ακούμε διάφορες γνώμες και θεωρίες για τη Σλοβενία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προετοιμάζει η Σλοβενία για να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το τέλος Απριλίου. «Το πρόγραμμα θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές» τόνισε.

Όπως σημείωσε, βασικές προτεραιότητες του εν λόγω προγράμματος είναι η αναδιάρθρωση των τραπεζών και των εταιρειών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την αποκαλούμενη «κακή τράπεζα» (θα αναλάβει τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών) ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 11:25