Ένα μήνα μετά την αίτηση χρεωκοπίας, οι ιαπωνικές αερογραμμές JAL, θα παραμείνουν στην συμμαχία Overworld, που τη συνδέει με την American Airlines, μετά τον τερματισμό των επαφών με τη Delta Airlines και την SkyTeam Group.

Η νέα διοίκηση της JAL αποφάσισε πως ο χρόνος και το κόστος που απαιτούνται για μία νέα συνεργασία με την Delta θα καθυστερήσει την προσπάθεια της εταιρείας να επανέλθει σε κερδοφόρο τροχιά σε διάστημα τριών ετών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αμερικανικές αερογραμμές, αποβλέποντας στο εκτεταμένο δίκτυο της JAL στην Ασία, είχαν προσφέρει «γη και ύδωρ» στην ιαπωνική εταιρεία, υποσχόμενες οικονομική βοήθεια για να βγει από το αδιέξοδο.

Αρχικά, πριν την αίτηση για χρεωκοπία, λεγόταν ότι η JAL κλίνει προς την πλευρά της Delta, δεδομένου ότι οι ιαπωνικές αερογραμμές θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το εκτεταμένο δίκτυο της αμερικανικής εταιρείας για να ενισχύσουν τον μακροπρόθεσμο ανταγωνισμό τους.

Ωστόσο, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, σήμερα η JAL επιδιώκει να ενισχύσει την ισχύουσα συνεργασία της με την American, τον δεύτερο μεγαλύτερο αμερικανικό αερομεταφορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής της JAL, που έχει κάνει αίτηση χρεωκοπίας για να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα των 2,32 τρισ. γεν (25,9 δισ. δολάρια), θα κάνει ανακοινώσεις εντός της εβδομάδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης