Ν. Νουί: Σχετικά καλή και επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 17:47
Ν. Νουί: Σχετικά καλή και επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
Σχετικά καλή και επαρκή χαρακτήρισε την κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την ανακεφαλοποίηση στα τέλη του 2015, η πρόεδρος του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί σε τοποθέτησή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη, η κ. Νουί αφού σημείωσε ότι η κεφαλαιοποίηση είναι επαρκής, ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις ελληνικές τράπεζες, όντως είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Αντιλήφθηκα, και το δήλωσα και προς τις ελληνικές τράπεζες, ότι έχουν σημειώσει πρόοδο, κάνουν καλές προσπάθειες να ανταποκριθούν στα προβλήματα».

«Σε ό,τι αφορά την επαρκή κεφαλαιοποίηση, απάντησα σε μία ερώτηση για το κατά πόσον θεωρώ ότι χρειάζονταν περισσότερα κεφάλαια, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το θέμα στην παρούσα φάση. Θεωρώ ότι είναι σχετικά καλή και επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά την ανακεφαλοποίηση, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη του 2015» είπε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν και προκλήσεις. Προκλήσεις γνωστές. Πρόσφατα έλαβαν μέτρα για την πρόκληση της διαχείρισης σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των μελών των συμβουλίων, σε ό,τι αφορά και τη διαφάνεια της διαχείρισης και υπάρχει και η σχετική νέα νομοθεσία. «Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση. Άρα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος, ναι, το σημειώνουμε, αλλά ακόμα χρειάζεται μεγάλη δέσμευση, το οποίο είναι και φυσιολογικό αν θέλετε. Δεν διαφέρει η κατάσταση των τραπεζών στην Ελλάδα από εκείνη των τραπεζών σε άλλες χώρες, πάντα υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 17:50