Νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς την τρόικα πως η εμμονή της για επιβολή νέων μέτρων δεν έχει λογική, είτε πολιτική είτε οικονομική, στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Νέο πακέτο στήριξης θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών στην «Καθημερινή της Κυριακής», λέγοντας ταυτόχρονα «ναι» στο ενδεχόμενο λήψης διαρθρωτικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι «απαιτείται ρεαλισμός και ψυχραιμία απ όλες τις πλευρές», τονίζοντας παράλληλα ότι «παράλογα αιτήματα μόνο κακό κάνουν, σε μια στιγμή που οι αγορές αρχίζουν να εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για αυτό που η Αθήνα βλέπει ως εξάντληση της αυστηρότητας της τριμερούς στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Δεν μπορεί να εξαντληθεί η δημοσιονομική και νομισματική αυστηρότητα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, αναφορικά με τις αξιώσεις των δανειστών για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα το 2014, αλλά και σχετικά με την απόρριψη των προτάσεων της κυβέρνησης για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέσω της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και της ανακύκλωσης των ομολόγων που δόθηκαν το 2009 στις ελληνικές τράπεζες με σκοπό τη στήριξή τους, έναντι προνομιούχων μετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου, με την προϋπόθεση όμως ότι έως τότε θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης