Οριακή μεταβολή σημείωσε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, καθώς τα σημάδια προόδου στην διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ήταν δύσκολο να πείσουν τους επενδυτές να μην μένουν στο περιθώριο αλλά να επιστρέψουν στην αγορά πολύτιμων μετάλλων.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 80 σεντς ή 0,1% στα 1.617,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβόλαιο, παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 60 σεντς στα 1.615,50 δολ. ανά ουγγιά.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος, Nicolas Sarkozy κάλεσαν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που προβλέπει τις αλλαγές στο EFSF αλλά και την επέκταση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Η αγορά ανησυχεί πως η Ευρώπη κινείται αργά στην κατεύθυνση επίλυσης της κρίσης χρέους, καθώς και τα 17 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αποδεχτούν το σχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία

Σε αυξήσεις των αποθεμάτων τους σε χρυσό προχώρησαν τον Αύγουστο Ρωσία, Ταϊλάνδη και Βολιβία, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΔΝΤ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα αποθέματά της στα 27,161 εκατ. ουγγιές από 27,043 εκατ. ουγγιές τον Ιούλιο.

Η Ταϊλάνδη αύξησε τα αποθέματα της στα 4,4 εκατ. ουγγιές από 4,1 ουγγιές, ενώ της Βολιβίας σημείωσαν άνοδο στα 1,361 εκατ. ουγγιές από 225 χιλ. ουγγιές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ μικρές αυξήσεις παρουσίασαν τα αποθέματα της Ελλάδας και του Τατζικιστάν.
Ωστόσο, ορισμένες χώρες παρουσίασαν μειώσεις όπως η Λευκορωσία της οποίας τα αποθέματα υποχώρησαν στις 994.000 από 1,01 εκατ. Το Μεξικό μείωσε τα αποθέματά του στα 3,392 εκατ. από 3,398 εκατ. ενώ μικρές μειώσεις κατέγραψαν τα αποθέματα της Τσεχίας, της Μογγολίας και της Ουρουγουάης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης