Πάνω από 1 δις επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τη χαλάρωση των capital controls

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 15:32
Πάνω από 1 δις επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τη χαλάρωση των capital controls
Υπερέβη το 1 δισ. ευρώ το ποσό που επέστρεψε στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών μετά από την τελευταία χαλάρωση των capital controls, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο ρυθμός επανόδου του ρευστού στις τράπεζες συνεχίζεται αμείωτος και πρόκειται κυρίως για χρήμα που ήταν «στο στρώμα».

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποδίδουν την επιστροφή των κεφαλαίων στο γεγονός, κατά κύριο λόγο, ότι με την τελευταία απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (ΦΕΚ Β΄ 2282/22-07-2016), μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις χωρίς το όριο των 420 ευρώ ανά εβδομάδα όσοι καταθέτουν «φρέσκο» χρήμα στις τράπεζες.

Ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με τους ίδιους εγχώριους τραπεζικούς κύκλους, είναι το γεγονός ότι σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία και βρίσκεται πλέον στο «κατώφλι» της ανάκαμψης. Κάτι που, σε συνδυασμό με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους, θα δώσει το «πράσινο φως» για την έλευση στη χώρα μεγάλων επενδύσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 15:32