Περίπου 3 εκατ. ευρώ η αξία εισαγωγής λιπασμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 15:22
Περίπου 3 εκατ. ευρώ η αξία εισαγωγής λιπασμάτων
Το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ περίπου διατέθηκε το 2010 για την εισαγωγή λιπασμάτων (κοπριές) στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστα Αϊβαλιώτη.

Όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, «σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η συνολική αξία των εισαγωγών λιπασμάτων (κοπριές) στη χώρα μας ήταν 2.918.756 ευρώ το 2010».

Ο βουλευτής στην ερώτησή του ανέφερε ότι σε μεγάλες ξένες αλυσίδες έχουν εντοπισθεί να πωλούνται κοπριές προελεύσεως Γερμανίας ή Τουρκίας και ζητούσε να ενημερωθεί ποιες ποσότητες εισήγαγε η Ελλάδα από τη Γερμανία και την Τουρκία το 2010 και ποια ήταν η συνολική αξία της εισαχθείσας από το εξωτερικό κοπριάς.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός «η Ιταλία, η Ισπανία και η Αυστρία είχαν τα μεγαλύτερα μερίδια συμμετοχής στην εγχώρια αγορά, με 30,52%, 24,12% και 12,02% αντίστοιχα. Το μερίδιο συμμετοχής της Γερμανίας στην ελληνική αγορά ήταν 0,87%, ενώ η συμμετοχή του εν λόγω προϊόντος στο σύνολο εισαγωγών της ελληνικής οικονομίας ήταν 0,006% κατά την περίοδο αναφοράς. Εισαγωγές από την Τουρκία δεν πραγματοποιήθηκαν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 15:50