Την αντίδραση των εκπροσώπων διαφόρων παραγωγικών φορέων προκάλεσε η ανακοίνωση των μέτρων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.

Για μέτρα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και για μονόπλευρη παρέμβαση που δεν λαμβάνει υπόψη της την πραγματικότητα της αγοράς, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος επικεντρώνεται στην αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα επιδεινώσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος στην παγκόσμια αγορά και τελικά θα προκαλέσει απώλεια εσόδων, ζημιώνοντας κατ’ ουσίαν την εθνική οικονομία.

Τα μέτρα της κυβέρνηση κινούνται στη λάθος κατεύθυνση δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι ότι θα υπονομεύσουν, αντί να ενισχύσουν, την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει, επιτέλους, σε σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «σκληρά» τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, ζητώντας «από αύριο να αρχίσουμε όλοι, και κυρίως η κυβέρνηση, να μιλάμε για ανάπτυξη και παραγωγή».

«Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Για μία ακόμη φορά τα κορόιδα πληρώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο μείωσης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης