Προγράμματα για ανέργους παρουσίασε η Λ. Κατσέλη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 11:12
Προγράμματα για ανέργους παρουσίασε η Λ. Κατσέλη
Σε 115.000 πολίτες απευθύνονται τα δύο προγράμματα, κοινωνικής απασχόλησης και απασχόλησης ανέργων, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρουσίασε η υπουργός Λούκα Κατσέλη, σε εκπροσώπους φορέων της Ξάνθης.

Η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι είναι την ανάγκη να δοθεί μια ευκαιρία σε όλους εκείνους που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Ειδικότερα στο νομό Ξάνθης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, υπάρχουν καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ 12.000 άνεργοι. Πρόσθεσε πως ο ακριτικός νομός της Ξάνθης αντιμετωπίζει και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας καθώς συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Τουρκία που έχουν χαμηλότερα μεροκάματα, κόστος παραγωγής και φορολογία.

Υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα κοινωνικής απασχόλησης 1500 άτομα ίσως και παραπάνω (σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ οι διαθέσιμες θέσεις είναι 8000).

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, υπεγράφη στο Επιμελητήριο Ξάνθης από τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και την υπουργό Λούκα Κατσέλη το πρωτόκολλο συνεργασίας για το Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το ΤΟΠΣΑ θα ξεκινήσει να υλοποιείται το καλοκαίρι, θα έχει διάρκεια μέχρι δυο χρόνια, θα απευθύνεται σε 6.000 ωφελούμενους σε όλη την Περιφέρεια. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 190.000.000 πανελλαδικά. Στόχος του είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και η προετοιμασία ανέργων για ένταξή τους στην αγορά εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και χρειάζεται να καλυφθούν σε ειδικευμένους αλλά και ανειδίκευτους εργαζόμενους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, 11:14