Με τον ανωτέρω τίτλο, η FXCM συνδέει την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρέους με τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, του χρυσού και του ασημιού.

Δείτε την τεχνική ανάλυση της FXCM:


Πετρέλαιο (Κλείσιμο ΝΥ) $83,70 +2,89%

Ανοδικά για τρίτη ημέρα διαπραγματεύεται ο μαύρος χρυσός καθώς η μικρή αύξηση της αισιοδοξίας που υπάρχει στην αγορά, λόγω των δημοσιευμάτων σχετικά με τη κρίση χρέους και της προσπάθειες επίλυσής της. Όμως σύμφωνα αν εξετάσουμε βαθύτερα τις ειδήσεις αυτές θα δούμε ότι δεν υπάρχει κάποια πρόοδος και έτσι η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα αναμένεται να δοκιμαστεί σημαντική αντίσταση στα $84,20 και σε περίπτωση που υπάρξει ανοδική διάσπαση ανοίγει ο δρόμος για σημαντική άνοδο που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα $87,50. Προτιμάμε να παραμείνουμε αμέτοχοι σε αυτή την ανοδική κίνηση και να περιμένουμε καλύτερα επίπεδα προκειμένου να τοποθετηθούμε.

Το ευρύτερο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη κίνηση του πετρελαίου αυξάνοντας κατακόρυφα τη μεταβλητότητα. Οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη μικρότερη δυνατή χρήση του margin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρυσός (Κλείσιμο ΝΥ) $1650 +1,48%

Μετά τις μεγάλες απώλειες, μια ανοδική αντίδραση ήταν εξαιρετικά πιθανή. Έτσι το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει πάνω από $100 από τα χαμηλά του, όμως η κίνηση αυτή δε μας πείθει και θα χρησιμοποιήσουμε τις πρώτες αρνητικές ενδείξεις προκειμένου να πουλήσουμε το χρυσό, με πρώτο στόχο τα $1550.

Η δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ωρών είναι σημαντική. Από εδώ θα περιμένουμε τις πρώτες ενδείξεις. Ένα δυνατό κλείσιμο κάτω από αυτόν θα μας οδηγήσει σε εφαρμογή της στρατηγικής μας. Αντιθέτως μια άνοδος θα μας οδηγήσει στην αναζήτηση της επόμενης αντίστασης που θα χρησιμοποιήσουμε για πωλήσεις. Οι σημαντικότερες αντιστάσεις εντοπίζονται στα $1676 και στα $1705.

Ασήμι (Κλείσιμο ΝΥ) $31,88 +3,84%

Εξαιρετικά μεγάλες οι διακυμάνσεις για το ασήμι κάτι που το καθιστά απαγορευτικό για trading. Εκτιμούμε ότι η ανοδική αντίδραση θα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και σίγουρα δε θα είναι όσο γρήγορη αναμένουν οι περισσότεροι.

Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε την ιδέα μιας επενδυτικής στρατηγικής και ίσως η καλύτερη λύση είναι οι πωλήσεις σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, μια που η ανοδική δυναμική φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης