Στα 20 δισ. ευρώ ο τζίρος των προϊόντων "μαϊμού"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 12:53
Στα 20 δισ. ευρώ ο τζίρος των προϊόντων "μαϊμού"

Σε «μάστιγα» για την ελληνική αγορά εξελίσσεται η διακίνηση των προϊόντων «μαϊμού».
Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα απομιμήσεων κρύβουν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, δεν είναι λίγοι αυτοί που, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα αγοράζουν, καθώς έχουν χαμηλή τιμή.

Μάλιστα, και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά στη διακίνηση προϊόντων απομιμήσεων.
Μόνο πέρυσι, οι ελληνικές τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 21,9 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων απομιμήσεων, σχεδόν το 20% επί των συνολικών προϊόντων «μαϊμού», που εντοπίστηκαν στην ΕΕ των «27».

Στις κατηγορίες προϊόντων με τα υψηλότερα ποσοστά δεσμεύσεων από τα τελωνεία συγκαταλέγονται τα τσιγάρα, με ποσοστό 19%, άλλα προϊόντα καπνού (16%), τα επώνυμα προϊόντα (13%) και τα φάρμακα (10%). Επίσης, σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνουν και τα προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, φάρμακα, παιχνίδια, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές.

Στις χώρες προέλευσης των προϊόντων μαϊμού συγκαταλέγονται η Άπω Ανατολή, η Κίνα, η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Πακιστάν και η Ινδία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010, 12:53