Στο επίκεντρο του οικονομικού ημερολογίου σήμερα βρίσκονται τα στοιχεία ανεργίας στη Γερμανία, με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση των θέσεων εργασίας κατά 7.000 τον Αύγουστο.

Η μέτρηση (ίδια με την προηγούμενη) δεν αναμένεται -σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM- να ασκήσει σημαντική επίδραση στην αγορά συναλλάγματος, καθώς δεν καθορίζει τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ως προς την οποία το κέντρο βάρους βρίσκεται στο νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και στην πιθανότητα να ανακοινωθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση. Επομένως, οι traders θα στρέψουν τα βλέμματα στη δημοπρασία ιταλικών ομολόγων 5ετούς και 10ετούς διάρκειας, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ανακοινώνονται τα στοιχεία προσωπικού εισοδήματος/δαπάνης τον Ιούλιο στις ΗΠΑ καθώς και ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας Kansas City Fed Αυγούστου. Το εισόδημα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 0,3%, εντός του 12μηνου μέσου όρου, αν και οι δαπάνες αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα πέντε μηνών, στο 0,5%.

Ο δείκτης μεταποίησης εκτιμάται ότι θα καταγράψει μικρή πτώση. Οι traders θα συνεκτιμήσουν τις παραπάνω μετρήσεις, οι οποίες και θα διαμορφώσουν έδαφος πριν από το Jackson Hole.

Το δολάριο σημειώνει μικρές μεταβολές έναντι των βασικών νομισμάτων, καθώς η αγορά συναλλάγματος βρίσκεται σε στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας του Ben Bernanke την Παρασκευή. Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,4% κατά μέσο όρο σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, σε συνδυασμό με απώλειες στους δείκτες των ασιατικών κεφαλαιαγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε πτώση 1% λόγω ευρύτερα απογοητευτικών οικονομικών ανακοινώσεων από την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Αντίθετα, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε μικρή άνοδο μετά τη βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης NBNZ σε υψηλά 3 μηνών τον Αύγουστο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης