Στο Λονδίνο η διοίκηση της ΕΤΕ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 18:30
Στο Λονδίνο η διοίκηση της ΕΤΕ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Απόστολος Ταμβακάκης, ανέλυσε τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας, προσκεκλημένος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (HBA – UK) στο Λονδίνο.

Στο δείπνο παρέστησαν πάνω από 100 υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζικών και επενδυτικών οίκων του Λονδίνου, καθώς και οίκων διαχείρισης κεφαλαίων και private equity, πολλοί εκ των οποίων διατηρούν επενδυτικές σχέσεις με την Ελλάδα. Οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από την πορεία της ελληνικής οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και εστίασαν στην τρέχουσα ελληνική οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο αυτής στον τραπεζικό τομέα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας, κ. Χρήστος Μεγάλου, καλωσόρισε τον επίτιμο καλεσμένο της Ένωσης και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα του στον τραπεζικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από το σύνολο των τραπεζών στην Ελλάδα, στην ασφάλεια και κεφαλαιακή επάρκεια του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και της Εθνικής Τραπέζης, στις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που δραστηριοποιείται η Εθνική Τράπεζα.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Ταμβακάκης απήντησε σε ερωτήσεις και επακολούθησε συζήτηση για τις προοπτικές εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Το δείπνο, το οποίο έλαβε χώρα στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου (The Hellenic Centre), αποτέλεσε την πρώτη για το 2010 επίσημη συνάντηση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας, μέρος της ετήσιας σειράς επίσημων εκδηλώσεων τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ένωση, με προσκεκλημένους σημαντικούς επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες της Ελλάδος και της Μεγάλης Βρετανίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 18:38