Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα φτάσει τα 100 με 120 δισ. ευρώ για περίοδο τριών ετών, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Dominique Strauss-Kahn, δήλωσε βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Πρασίνων στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, τόσο ο κ. Kahn όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να αποφασίσει η Γερμανία γρήγορα για μία βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς διακυβεύονται πολλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα, εξάλλου, με δηλώσεις του , αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Jurgen Tritin, «οι Γερμανοί βουλευτές ενημερώθηκαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί εκτός αγοράς εκ των πραγμάτων για τρία χρόνια»,

«Το πακέτο θα δοθεί σε περίοδο τριών ετών», σημείωσε ο Tritin και προσέθεσε: «Η Ελλάδα θα πρέπει ντε φάκτο να απομακρυνθεί από τις χρηματαγορές για τρία χρόνια».

Τις λεπτομέρειες αυτές του σχεδίου επιβεβαίωσε και στέλεχος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Thomas Operman, ένας από τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι το ΔΝΤ αναφέρθηκε σε έναν αριθμό 120 δισ. δολαρίων για περίοδο τριών ετών. Επίσης διευκρίνισε ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα είναι δευτερεύοντες πιστωτές, σύμφωνα με το σχέδιο βοήθειας.

«Έτσι γίνεται σαφές ότι η ανάμειξη της Γερμανίας στην ελληνική διάσωση δεν θα ανέρχεται σε λιγότερο από 25 δισ. ευρώ», σημείωσε ο Operman, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έγκριση της βοήθειας από την Βundestag, τη γερμανική κάτω Bουλή.

Παράλληλα ο Robert Bartle, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου, Angela Merkel, για τη δημοσιονομική πολιτική, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέρριψαν το αίτημα ορισμένων Γερμανών βουλευτών να περιληφθούν οι τράπεζες σε ένα πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».

Ο Bartle έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διοικητή της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, και τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης