Τα προβλήματα στην Ευρωζώνη παραμένουν, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Deutsche Bundesbank Jens Weidmann σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» που θα δημοσιευτεί αύριο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Τα αίτια της κρίσης δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί» δηλώνει ο Weidmann, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η αυξανόμενη κόπωση από την κρίση θα είναι πρόβλημα εάν οι πολιτικοί περιμένουν από την κεντρική τράπεζα να διορθώσει την κατάσταση, δηλώνει στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Weidmann δηλώνει επίσης ότι το πρόγραμμα για τις αγορές ομολόγων της κεντρικής τράπεζας δεν αποτελεί σημείο καμπής για το ευρώ, ενώ επαναλαμβάνει τις επιφυλάξεις του, σημειώνοντας ότι το Ευρωσύστημα θα πρέπει να αποφύγει να εμπλέκεται σε προγράμματα που πλησιάζουν τη χρηματοδότηση των κρατών.

«Ανησυχώ για τα ρίσκα που σχετίζονται με τη σταθερότητα και βλέπω τον κίνδυνο να μπερδευτεί η δημοσιονομική με τη νομισματική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα μπορεί να αναδιανέμει τους κινδύνους μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης, κάτι που λειτουργεί ως είδος ασφάλισης, αλλά η ασφάλιση αυτή δεν μπορεί να κάνει το σύστημα πιο σταθερό» προσθέτει ο Weidmann.

Πηγή: Dow Jones Newswires
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης