Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως μπαίνει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα βιογραφικά των νέων μελών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πέραν του προέδρου Στ. Πιτσιόρλα, που τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με επενδύσεις σε ξενοδοχεία, και του διευθύνοντος συμβούλου Α. Λεούση, με μακρά θητεία στην Alpha Αστικά Ακίνητα, και τα υπόλοιπα τρία μέλη του ΔΣ που θα ανακοινωθούν και επισήμως σήμερα, ειδικεύονται στο real estate. Πρόκειται για τους Λάκη Σταθάκη (περιβαλλοντολόγο), Άγγελο Βλάχο (συμβολαιογράφο) και Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου (εκτιμητή ακινήτων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσο τα νέα μέλη του ΔΣ θα είναι ελεύθερα να πράξουν κατά το δοκούν, προχωρώντας ακόμα και σε επανεξέταση διαγωνισμών και επαναξιολόγηση προσφορών που αφορούν σε εξαγορά υποδομών (αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια). Ήδη, ακούγεται έντονα ότι διαγωνισμοί που αφορούν σε υποδομές και δημόσιες επιχειρήσεις θα αποτελέσουν σύντομα υπόθεση του κάθε υπουργείου ξεχωριστά. Π.χ. την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα τη χειριστεί ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και τα λιμάνια ο αναπληρωτής υπουργός Θ. Δρίτσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης