Λίγες ημέρες απομένουν πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία και συνεχίζει να επικρατεί σύγχυση για το ποιο από τα δύο «στρατόπεδα» θα υπερισχύσει στην ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία ημέρα μετά την απότομη βουτιά της στερλίνας στον απόηχο της δημοσκόπησης που έδινε προβάδισμα δέκα μονάδων στο «στρατόπεδο» των Βρετανών που τάσσονται υπέρ του Brexit, νέα δημοσκόπηση που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα ανατρέπει εκ νέου τα δεδομένα, δείχνοντας μικρό προβάδισμα σε όσους υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα υπέστη την Παρασκευή απώλειες πάνω από 1% έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Ιndependent», με σαφές προβάδισμα εκείνων που επιθυμούν αποχώρηση της Βρετανίας.

Σε δημοσκόπηση όμως της Opinium για την εφημερίδα «Observer» -που διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 7-10 Ιουνίου- το 44% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., έναντι 42% κατά και με ποσοστό 13% αναποφάσιστων.

Τα αντικρουόμενα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και η αβεβαιότητα ως την έκβαση του δημοψηφίσματος επηρεάζουν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας κυρίως τη στερλίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης