Στα 12 μέλη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, όπως αυτή έχει προταθεί από την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνoνται η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, Deutsche Bank, η Allianz, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Greylock Capital Management.

Αυτά τα 12 μέλη του IIF, στα οποία συγκαταλέγονται τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων γνωστοποίησαν τη συμμετοχή τους στο ελληνικό PSI τη Δευτέρα με μία ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση υπογράφεται από τα: Allianz, Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. Εξαίρεση αποτελεί η τράπεζα Landesbank Baden-Wurttemberg που δεν συμμετέχει στο ελληνικό κούρεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούτε η διοικούσα επιτροπή, ούτε κανένα από τα μέλη της δεν έδωσαν την παραμικρή σύσταση ή συμβουλή σε οποιοδήποτε κάτοχο των ομολόγων να συμμετάσχει στο PSI», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ενώ σε άλλο σημείο, επισημαίνεται: «Κάθε κάτοχος (των ομολόγων) πρέπει να πάρει τη δική του απόφαση για το αν θα συμμετάσχει ή όχι».

Διαβάστε επίσης Τελική ευθεία για τη συμμετοχή τραπεζών στο PSI

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης