ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Πάνω από 1.900 νέες συμβάσεις σύνδεσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 15:55
ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Πάνω από 1.900 νέες συμβάσεις σύνδεσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ενθαρρυντικούς ρυθμούς καταγράφει, σύμφωνα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η διείσδυση του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, καθώς οι νέες συμβάσεις σύνδεσης που υπογράφηκαν από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τον μήνα Μάιο ξεπέρασαν τις 1.900 στο δίκτυο διανομής της εταιρείας.

Από την αρχή του έτους ώς τον προηγούμενο μήνα έγιναν 8.250 νέες συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου, με αύξηση κατά 23,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018, ενώ παράλληλα οι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου παρουσίασαν αύξηση κατά 27,6% συγκριτικά με το 2018.

   «Το Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με όλες τις επεκτάσεις δικτύου φυσικού αερίου, αναπτύσσεται σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας σε υφιστάμενες αλλά και σε νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Οι επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υλοποιούνται με βάση τεχνικά κριτήρια που αφορούν τη δυνατότητα κατασκευής και την ασφάλεια του έργου, αλλά και σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια που αφορούν τη ζήτηση και τη δυναμικότητα της κάθε περιοχής, καθώς και την απόδοση της επένδυσης.

Σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, η Εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα τις προδιαγραφές ασφαλείας του Δικτύου και των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία εντάσσει στο στρατηγικό σχεδιασμό της τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών και πρωτοπορεί στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της διανομής αερίου.

   Σήμερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές σε έξι περιοχές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία (Λαγκαδάς, Κουφάλια, Χαλάστρα, Τύρναβος, Καλαμπάκα, Ελασσόνα) απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το προγραμματισμό της Εταιρείας, εντός του έτους 2019 θα τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο ακόμη τρεις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Αγιά, Παλαμάς και Σοφάδες), ενώ με δίκτυο διανομής θα γίνει η σύνδεση περιοχών στους δήμους Θέρμης (Βασιλικά, Αγία Παρασκευή, Σουρωτή, Ταγαράδες), Θερμαϊκού (Αγία Τριάδα) του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Ν. Αγχίαλο και τις Μικροθήβες του Δήμου Βόλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

   Επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας

   Επιπλέον, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης και βελτιστοποίησης των υπηρεσιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπονται επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, σε τεχνολογίες αιχμής, σε σύγχρονο εξοπλισμό και πληροφοριακές υποδομές.

Παράλληλα, εμπλουτίζει το μίγμα των τεχνολογικών εφαρμογών που υιοθετεί και με εξωστρέφεια, επενδύει σε νέα εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, 15:55