Η βρετανική εταιρία Rolls-Royce, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για το εάν το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου.

«Αυτή η συμφωνία είναι μόνο ένα σχέδιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γουόρεν Ιστ στο ραδιόφωνο του BBC, ο τελευταίος σε μια σειρά επικεφαλής εταιριών που ενθαρρύνουν τους πολιτικούς να είναι ρεαλιστικοί και να μην δυναμιτίσουν μια συμφωνία που θα επιτρέπει να συνεχιστεί η ροή του εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίσουμε με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και αυτά περιλαμβάνουν αποθέματα ασφαλείας, ούτως ώστε να έχουμε τις δυνατότητες από πλευράς επιμελητείας που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας».

Εταιρίες μεταποίησης όπως η Rolls-Royce φοβούνται ότι οι νέοι τελωνειακοί δασμοί και η γραφειοκρατία θα μπορούσαν να απειλήσουν την έγκαιρη παράδοση χιλιάδων εξαρτημάτων από τα οποία εξαρτώνται εάν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Το γραφείο της Μέι έχει δημοσιοποιήσει ανακοινώσεις από μια σειρά μεγάλων εταιριών όπως η Diageo, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η Royal Mail που στηρίζουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πολιτική κατάσταση παραμένει αβέβαιη» ανέφερε αργά χθες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Το εργοστάσιο των οχημάτων Mini της BMW στην Οξφόρδη αντιστοιχεί στο 13% της συνολικής παραγωγής οχημάτων της Βρετανίας, όπου πέρυσι κατασκευάστηκαν σχεδόν 220.000 οχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης