Η Samsung θα μεταφέρει την παραγωγή της σε οθόνες από την Κίνα στο Βιετνάμ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 14:02
Η Samsung θα μεταφέρει την παραγωγή της σε οθόνες από την Κίνα στο Βιετνάμ

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Samsung Electronics προγραμματίζει τη μεταφορά της παραγωγής οθονών της από την Κίνα στις εγκαταστάσεις της στο Βιετνάμ εντός του τρέχοντος έτους, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Samsung είναι ο μεγαλύτερος ενιαίος ξένος επενδυτής στο Βιετνάμ, με το συνολικό ποσό των επενδύσεών του να φθάνει τα 17 δισ. δολάρια.

«Η Samsung αντιμετωπίζει το Βιετνάμ ως μία σημαντική πύλη εισόδου προς άλλες χώρες της ΝΑ Ασίας κι έναν συνδετικό κρίκο για την παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας της» αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η κρατική εφημερίδα «Tuoi Tre».

«Η κίνηση τούτη θα μετατρέψει το Βιετνάμ σε παγκόσμιο ηγέτη στην τροφοδοσία σε οθόνες της Samsung» προσθέτει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία δεν έχει αντιδράσει ακόμη στην πρόσκληση του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την εξάρτηση των αλυσίδων τροφοδοσίας τους από την Κίνα, έπειτα από την παγκόσμια διαταραχή που προκλήθηκε από την αρχική επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον ασιατικό γίγαντα της παραγωγής.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ήδη παράγει οθόνες στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί έξι εργοστάσια και δύο κέντρα ανάπτυξης.

Οι οθόνες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Samsung Electronics Complex στην εμπορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Πόλη Χο Τσι Μινχ, υπογραμμίζει το δημοσίευμα της «Tuoi Tre».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 14:10