Το 2019 αποτελεί μια χρονιά σημαντικής μεγέθυνσης αλλά και μετασχηματισμού για την Μοτοδυναμική. Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στη Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα) στις 3/12/2018, ο Όμιλος διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πιο αναλυτικά, ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το α’ εξάμηνο του 2019, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 1,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 20,1% έναντι του 2018, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 29,7 εκατ. ευρώ έναντι 32,2 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας μείωση 7,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν κάμψη το α’ εξάμηνο λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, κάτι που αναμένεται να αντιστραφεί στο β’ εξάμηνο.

Όσον αφορά τον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων, η εταιρεία αναφέρει πως είναι γνωστό ότι παρουσιάζει έντονη εποχικότητα με το α’ εξάμηνο να μην είναι ενδεικτικό της απόδοσης του συνολικού έτους. Η ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας (Sixt) κινείται με γοργούς ρυθμούς και με πολύ θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, ο Όμιλος το α’ εξάμηνο του 2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών 39,1 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 2,4 εκατ. ευρώ.

Η διαχρονική εστίαση στη βελτιστοποίηση των ταμειακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) στα επίπεδα των 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ με την Λάϊον Ρένταλ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 31,2 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές επενδύσεις το α΄ εξάμηνο ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εντός του α’ εξαμήνου του 2019 ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:

«Το 2019 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt. Τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου κινούνται σαφώς εντός των στόχων μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης