Για τα επόμενα 3 χρόνια ανανέωσε η Intrasoft International τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση και ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πύλης Δεδομένων (European Data Portal https://www.europeandataportal.eu/).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η INTRASOFT International ως υπεύθυνη για το hosting και το λανσάρισμα της web πλατφόρμας που υλοποιήθηκε σε DRUPAL, εφάρμοσε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και της πρόσβασης στην πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους όρους της νέας σύμβασης, η INTRASOFT International θα συνεχίσει να συντονίζει όλες τις τεχνολογικές υλοποιήσεις των συνεργατών και θα παρακολουθεί την cloud υποδομή. Επίσης η Πύλη θα ενισχυθεί σημαντικά μέσω του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης που εκπόνησε η INTRASOFT σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνεργάτες.

Η Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο των Ευρωπαϊκών προσπαθειών για παροχή πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα, σε όλη την Ευρώπη. Τα 800.000 data sets από 34 χώρες αποτελούν ήδη ρεκόρ για την Πύλη.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International σχολίασε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το έργο μας στην Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων έχει λάβει άκρως εγκωμιαστικά σχόλια σε όλη την Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξε εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πιστεύουμε σθεναρά στις αρχές της πρόσβασης των δημόσιων δεδομένων και είμαστε υπερήφανοι που βοηθούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτύχει τους στόχους της στον συγκεκριμένο τομέα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης